Degradatie nabij voor Groningen: 'Moeten per se winnen en dan zie je dít'

Degradatie nabij voor Groningen: 'Moeten per se winnen en dan zie je dít'

30-04-2023 11:33 Laatste update: 12:09
49

FC Groningen is zo goed als zeker gedegradeerd uit de Eredivisie en dat is voor Hans Kraay Jr. geen verrassing. De analist ergert zich blauw aan de manier waarop De Trots van het Noorden dit seizoen speelt.

Kraay spreekt tijdens de uitzending van Goedemorgen Eredivisie over het dramatische seizoen van de Groningers en houdt zich niet in. "Het is verschrikkelijk om dat lege stadion te zien, maar dan zie je ook een verschrikkelijk Groningen. Het is echt verschrikkelijk. Het is in en buiten het veld echt een dooie kippenneukersclub. Echt een dooie kippenneukersclub. Er zit geen passie in, geen beleving in, geen pit in, niks."

Degradatie lijkt voor de club inmiddels een feit. De achterstand op nummer zestien Excelsior bedraagt elf punten met nog vier wedstrijden te gaan. Directe degradatie is alleen te ontlopen wanneer Groningen de volle buit pakt in de laatste duels en Excelsior geen enkel punt pakt. Hekkensluiter SC Cambuur staat voor hetzelfde scenario. De Groningers komen nog in actie tegen Go Ahead Eagles, Ajax, Vitesse en Sparta.