Haaland op voetstuk geplaatst na treffer 35: 'De beste Premier League-spits ooit'

Haaland op voetstuk geplaatst na treffer 35: 'De beste Premier League-spits ooit'

03-05-2023 23:45 Laatste update: 04-05-2023 00:14
47

Erling Haaland staat niet voor het eerst dit seizoen in de spotlights. De Noorse superspits van Manchester City vestigde woensdagavond een doelpuntenrecord in de Premier League en werd na afloop getrakteerd op een erehaag van zijn teamgenoten, felicitaties van Alan Shearer en lovende woorden van zijn manager.

Haaland evenaarde afgelopen zondag tegen Fulham al de (oude) records van Andy Cole en Shearer, die in 1993/94 en 1994/95 34 doelpunten voor respectievelijk Newcastle United en Blackburn Rovers maakten. Tegen West Ham United (3-0) vestigde Haaland met zijn 35e treffer een nieuw record.

"Hij is pas 22", aldus manager Pep Guardiola na afloop bij Sky Sports. "Ik heb hem best vaak naar de kant gehaald nadat hij een hattrick had gemaakt na zestig minuten, misschien had hij er nog meer kunnen maken, of geblesseerd kunnen raken. Maar hij is speciaal. Mijn felicitaties."

Na het laatste fluitsignaal werd Haaland, die nog twaalf wedstrijden heeft om het stokoude record van voormalig Everton-spits Dixie Dean (zestig goals in één jaar) te verbreken, getrakteerd op een erehaag, een fenomeen dat hij zelf niet helemaal leek te begrijpen. Hij rende er immers met volle vaart doorheen. 

Via Twitter kreeg hij ook nog felicitaties van Shearer. BBC-commentator Vicki Sparks durfde het zelfs aan om hem op een voetstuk te plaatsen. "Hij is, op basis van dit seizoen, de beste spits die de Premier League ooit heeft gezien."