RKC deelt dreun uit aan Volendam en zet stap richting play-offs

05-05-2023 21:52 Laatste update: 21:57
4

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in het Mandemakers Stadion. De ploeg van Joseph Oosting won met 4-1 van FC Volendam en pakt daardoor tijdelijk plek acht in de Eredivisie

Volendam begon aanvallend aan het uitduel en leek na 45 seconden een grote kans te krijgen, maar doelman Etienne Vaessen reageerde attent op een steekbal. Twee minuten later lag de bal wél aan de andere kant van het veld in het doel. Yassin Oukili rondde overtuigend af en zette de thuisploeg op voorsprong.

De uitploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wist het net niet te vinden. Henk Veerman raakte met een stiftje wel de lat. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Florian Josefzoon, die al meerdere kansen miste, de score voor RKC na een fraaie steekbal van Pelle Clement. Met 2-0 was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft had RKC wederom weinig tijd nodig om te scoren. Mats Seuntjens kwam in een kansrijke positie en schoot de bal keurig in de hoek. Lang kon RKC niet genieten van de 3-0 voorsprong, aangezien Fransesco Antonucci enkele minuten later voor de aansluitingstreffer van Volendam zorgde. Michiel Kramer raakte een kwartier voor tijd nog in een opstootje betrokken, maar deze werd snel gesust.

RKC gaf de ruime voorsprong in het restant van de tweede helft niet meer uit handen. Julen Lobete kwam in de slotfase binnen de lijnen en deelde de genadeklap uit. Vaessen verrichte in de slotminuut nog een wereldredding. RKC pakt drie belangrijke punten en neemt tijdelijk de achtste plek van NEC Nijmegen over. Volendam blijft op plek veertien staan en staat slechts twee punten boven de degradatiestreep.