Koeman draait er niet omheen: Ik vind dat Wieffer die plek kan overnemen

Koeman draait er niet omheen: "Ik vind dat Wieffer die plek kan overnemen"

15-05-2023 15:00
69

Mats Wieffer heeft goede papieren voor een basisplaats in het Nederlands elftal. Dat laat bondscoach Ronald Koeman doorschemeren bij ESPN. De middenvelder ontwikkelde zich het laatste half jaar spectaculair en werd zondag kampioen met Feyenoord.

De plek naast Frenkie de Jong werd de laatste jaren ingevuld door verschillende spelers, waaronder Marten de Roon en Teun Koopmeiners. Nu drukt Wieffer zijn neus aan het venster, ziet Koeman. "De Roon en De Jong was een geweldig koppel, nog steeds. Maar ik denk dat een speler als Wieffer dat over zou kunnen nemen", aldus de bondscoach.

Koeman wil Wieffer, die twee maanden geleden zijn eerste basisplaats kreeg tegen Gibraltar (3-0) niet meteen onder druk zetten. "Hij heeft tijd en interlands nodig." Hij noemt ook Joey Veerman. "Dus er is wel meer concurrentie."

Koeman vindt Wieffer een grote versterking voor Oranje. "Hij heeft een groot tactisch vermogen en is vast in balbezit. Soms neemt hij te veel risico, maar dat heeft Marten ook wel eens. Dat je denkt: wacht nou even. Ik vind dat Wieffer die plek kan overnemen, als je ziet hoe hij zich ontwikkelt en hoe hij speelt bij Feyenoord."