Arnesen: 'In het diepste geheim contact gezocht met Slot, mijn vrouw wist niets'

Arnesen: 'In het diepste geheim contact gezocht met Slot, mijn vrouw wist niets'

19-05-2023 10:50
42

De stap van Arne Slot van AZ naar Feyenoord had de nodige voeten in aarde. Frank Arnesen, voormalig technisch directeur bij de Rotterdammers, sprak in het diepste geheim af met Slot en diens entourage om over een transfer te praten.

"Ik dacht dat hij nog vastlag in Alkmaar, maar ik had een goede band met Mino Raiola, helaas overleden. Hij vertelde me dat Arne een aflopend contract had", vertelt Arnesen aan Voetbal International. "Toen hebben we toenadering gezocht, in het diepste geheim, ik heb het niet eens mijn vrouw verteld. We spraken af op een plek die ik nu nog niet wil vertellen, haha. Soms moet je geheimen geheimhouden."

"Ik maakte kennis met een trainer die meteen heel duidelijk was en uitstekend uitlegde hoe hij wilde gaan spelen én wat zijn manier van werken precies inhield. Arne zei letterlijk: Iedereen binnen de club zal echt aan de bak moeten", herinnert Arnesen zich. "Klonk als muziek in mijn oren. We bereikten een akkoord en daarna lekte het snel uit. Vervelend voor Arne, met terugwerkende kracht ideaal voor ons."

Slot werd door AZ op straat gezet en had daardoor een halfjaar de tijd om aan een nieuw Feyenoord te bouwen. Arnesen twijfelt waar de toekomst van Slot ligt. "Arne is pas 44 jaar, vergeet dat niet. Als hij gaat, zal zijn keuze wel goed moeten zijn, in de zin dat hij kan werken zoals hij dat ook bij Feyenoord doet. Je praat dan over de juiste club en de juiste aanbieding op het juiste moment."