Arnesen legt uit waarom hij Kuyt-afspraak negeerde: 'Dirk vond dat lastig'

Arnesen legt uit waarom hij Kuyt-afspraak negeerde: 'Dirk vond dat lastig'

21-05-2023 12:45
48

Als technisch directeur van Feyenoord koos Frank Arnesen ervoor om Dirk Kuyt te passeren als nieuwe trainer. Hoewel de oud-spits een toezegging had gekregen van de club, negeerde de Deen hem.

De afspraak tussen Feyenoord en Kuyt werd al gemaakt voordat Arnesen aan de slag ging in De Kuip. "Toen ik bij Feyenoord kwam, was Dick (Advocaat, red.) trainer. Hij deed het zo goed en het was zó rustig, dat we nog een jaar verder wilden. Dirk Kuyt stond klaar hem op te volgen. Hij scheen die toezegging op zak te hebben", legt de ex-directeur uit aan Voetbal International.

"In eerste instantie wilde ik me conformeren aan de beloftes die waren gedaan, alleen was het een beetje onduidelijk. Ik heb met Dirk lange gesprekken gevoerd, soms heftig. Hij had Feyenoord O19 getraind. Ik zei: Dirk, doe het niet, ga eerst ervaring opdoen. Ik weet toch hoe het werkt? Het trainerschap is een ervaringsvak. Gaat het fout, is je carrière voorbij voordat-ie goed en wel begonnen is."

Kuyt had daar wel begrip voor. "Dirk snapte dat wel, maar vond het toch heel lastig. Uiteindelijk kwam vanuit de rvc ook de opdracht op zoek te gaan naar een trainer met meer ervaring. Voor Dirk hadden we Feyenoord O21 in gedachte, een ploeg die moest winnen en ontwikkelen. Ideaal voor een trainer die hetzelfde nastreeft. Maar dat wilde Dirk niet."

De oud-international vertrok bij de Rotterdammers, terwijl Arne Slot uiteindelijk naar De Kuip kwam als nieuwe trainer.