Last valt van schouders Guardiola: 'Deze f*cking beker is zo moeilijk te winnen'

Last valt van schouders Guardiola: 'Deze f*cking beker is zo moeilijk te winnen'

11-06-2023 07:30
54

Pep Guardiola kan zijn geluk niet op nu hij voor de derde keer in zijn trainerscarrière de Champions League heeft mogen winnen. Voor de manager van Manchester City lijkt een last van zijn schouders te vallen.

The Citizens waren in de finale in Istanbul met 1-0 te sterk voor Internazionale door een goal van Rodri. "Ik ben moe, kalm, tevreden natuurlijk. Deze f*cking beker is zo moeilijk om te winnen, het is onmogelijk", lacht Guardiola bij BT Sport, in gezelschap van Cesc Fabregas, Rio Ferdinand, Mario Balotelli en Joleon Lescott.

Guardiola won de Champions League met FC Barcelona in 2009 en 2011, maar moest daarna liefst twaalf jaar wachten. Die vloek heeft hij nu eindelijk doorbroken. "Het had anders kunnen zijn, Inter was echt heel goed. Antonio Conte zal er veel van leren", vertelt hij. "We waren in het begin zo nerveus, maar we bleven geduldig. We moesten een beetje geluk hebben, op het einde hadden wij ook Ederson. Deze competitie is echt een coin toss, maar dit stond in de sterren geschreven. Het heeft zo moeten zijn, en we hebben het geflikt."

Guardiola wijst naar zijn defensie als hij wordt gevraagd naar het belangrijkste verschil met de voorgaande jaren, waarin City telkens strandde in het zicht van de haven. "Ik denk dat we nu beter verdedigen. We hebben nu vier echte verdedigers, ik denk dat we meer solide zijn."

De Catalaan grapte op de persconferentie nog over recordhouder Real Madrid. "Pas op Real Madrid! We lopen nog dertien Champions League-titels achter, maar we komen eraan. Als jullie even niet opletten, dan pakken we jullie."