Oud-PSV'er Hutchinson (40) zet punt achter loopbaan: 'Nu is het tijd'

Oud-PSV'er Hutchinson (40) zet punt achter loopbaan: 'Nu is het tijd'

18-06-2023 08:56 Laatste update: 13:24
9

Atiba Hutchinson stopt op veertigjarige leeftijd als voetballer. De oud-speler van onder meer PSV laat weten dat zijn laatste wedstrijd in de nacht van zondag op maandag zal plaatsvinden bij de nationale ploeg van Canada.

Hutchinson speelde tussen 2010 en 2013 bij de Eindhovenaren en won onder meer de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker. De middenvelder, die over een enorm loopvermogen beschikte, arriveerde bij PSV toen de club het lastig had. Na zijn tijd in Eindhoven vertrok Hutchinson naar Besiktas, waar hij tien jaar lang speelde. Daar werd hij drie keer landskampioen van Turkije. 

"Dit is het perfecte moment om afscheid te nemen, ik vond het geweldig. Ik had veel ups en downs, maar de geweldige momenten waren onvergetelijk. Er is geen betere manier om mijn carrière te beëindigen, ik kijk uit naar de wedstrijd van morgen (maandag)", zegt Hutchinson, die ook afscheid neemt van de nationale ploeg van Canada. De Canadezen spelen maandagnacht de finale van de CONCACAF Nations League tegen de Verenigde Staten. Hutchinson kan dan zijn 104de interland afwerken bij de ploeg.