Cerny rekent op akkoord tussen clubs: 'Ik hoop daar snel zeker van te zijn'

Cerny rekent op akkoord tussen clubs: 'Ik hoop daar snel zeker van te zijn'

18-06-2023 10:47 Laatste update: 11:10
31

Vaclav Cerny was zaterdag de grote uitblinker bij Tsjechië met twee doelpunten en hoopt snel zekerheid te hebben over zijn toekomst. De aanvaller van FC Twente is dicht bij een overstap naar VfL Wolfsburg

Cerny stal met twee schitterende afstandsschoten de show tegen de Faeröer Eilanden en meldde zich na afloop van het duel bij de Tsjechische pers. De aanvaller kon in maart nog geen hoofdrol pakken bij de nationale ploeg en genoot van de wedstrijd. "Na de vorige periode had ik met mezelf afgesproken dat ik het bij mijn club goed moest doen, zodat ik wat voor het elftal kon betekenen. Dat lukte me de afgelopen maanden. Nu heb ik een kans gekregen en hem met beide handen aangepakt."

De Tsjech verruilde FC Utrecht voor Twente in 2021 en speelde het afgelopen seizoen de pannen van het dak. De rechtsbuiten zegt dan ook klaar te zijn voor een stap naar het buitenland. "Ik wil er graag wat over zeggen, want ik ben geen type dat er omheen wil draaien. Ik ken de details ook niet, ik wacht gewoon op het telefoontje dat het goed gaat komen. Daar hoop ik snel zeker van te zijn. Het is aan de clubs", besluit Cerny. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!