UEFA-baas steunt brandbrief Van Basten: 'Ik ben het volledig met hem eens'

UEFA-baas steunt brandbrief Van Basten: 'Ik ben het volledig met hem eens'

18-06-2023 10:56 Laatste update: 13:24
73

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin pleit voor strengere regels rondom het wangedrag van spelers. De baas van het voetbalorgaan verwijst onder meer naar de brandbrief die Marco van Basten onlangs aan de FIFA schreef. 

Ceferin laat in een interview weten zich bij de mening van Van Basten te voegen. De legendarische oud-spits pleitte voor hardere straffen en stelde onder meer zuivere speeltijd en gele kaarten voor voor spelers die zich zomaar bij de scheidsrechter melden. "Ik ben het volledig met hem eens", meent Ceferin. "We moeten strenger optreden. Dit wordt ondraaglijk. Elke beslissing van de scheidsrechter wordt aangevochten."

De voorzitter van de UEFA hoopt dat er nieuwe regels worden doorgevoerd. "Het is te ver gegaan, na dit seizoen gaan we kijken hoe we verder moeten. Ik verwacht voorstellen van de scheidsrechterscommissie. Iedereen bij de UEFA is het eens dat het nu te ver gaat. We hebben nog weinig tijd gehad, er wordt nog steeds gevoetbald. Als het seizoen is afgelopen, gaan we erover praten", besluit Ceferin.