Helemaal rond: Ajax verkoopt Álvarez aan West Ham en bevestigt transfersom

Helemaal rond: Ajax verkoopt Álvarez aan West Ham en bevestigt transfersom

10-08-2023 12:52 Laatste update: 13:19
150

Het is helemaal rond: Edson Álvarez verruilt Ajax voor West Ham United. De winnaar van de Conference League contracteert de Mexicaanse controleur (25) voor vijf seizoenen.

Ajax en West Ham zijn het eens geworden over een transfersom van 38 miljoen euro, bevestigt Ajax. Dat bedrag kan door variabelen oplopen tot maximaal 41 miljoen. Daarmee meldt Álvarez zich in de top-drie met duurste aankopen aller tijden van The Hammers. Alleen Sébastian Haller en Lucas Paquetá kostten meer.

Álvarez lag in Amsterdam vast tot medio 2025, maar hij gaf al meermaals aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Een jaar geleden stond hij nog in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea, dat liefst 63 miljoen euro voor hem wilde betalen. Ajax blokkeerde de transfer echter op Deadline Day. Deze zomer ketste een move naar Borussia Dortmund af.

Álvarez kwam in 2019 voor vijftien miljoen over van Club América uit Mexico. Hij speelde 147 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten en zes assists. In vier seizoenen werd de balafpakker twee keer Nederlands kampioen en won hij één keer de KNVB Beker.

"Ik ben erg blij en trots om hier te zijn", zegt Álvarez op de website van zijn nieuwe club. "Dit is een enorm emotioneel moment voor mij en mijn gezin. De Premier League een speciale competitie, de beste ter wereld."

Bij West Ham is Álvarez de opvolger van de naar Arsenal vertrokken Declan Rice. Ook is hij de eerste zomeraankoop van The Hammers, die zich ook spoedig lijken te versterken met James Ward-Prowse (Southampton) en Harry Maguire (Manchester United).