Club Brugge leert Ajax en Heitinga wijze les: interim-trainer wordt weer assistent

Club Brugge leert Ajax en Heitinga wijze les: interim-trainer wordt weer assistent

19-06-2023 20:02 Laatste update: 20:11
37

Ajax en John Heitinga gingen uit elkaar, maar Club Brugge laat zien dat het wél mogelijk is om een interim-trainer te behouden in de technische staf. Rik De Mil (41) gaat volgend seizoen weer aan de slag als assistent.

De Mil wordt de rechterhand van Ronny Deila, die onlangs werd aangesteld als opvolger van Scott Parker. In de tussenliggende periode nam De Mil het roer over en leidde hij Club Brugge naar de vierde plaats in de Jupiler Pro League.

"De afgelopen maanden waren een unieke ervaring en hebben mij als trainer heel wat bijgebracht", reageert De Mil. "Ik wou voor volgend seizoen enkel meestappen in een verhaal waar ik mezelf 100% kon in vinden. Na gesprekken met Bart, Vincent en de nieuwe coach Ronny Deila ben ik ervan overtuigd dat ik een belangrijke rol kan spelen in de trainersstaf voor volgend seizoen."

De situatie rond De Mil, die eerder Alfred Schreuder assisteerde in Brugge, doet sterk denken aan de gebeurtenissen bij Ajax van de laatste maanden. Heitinga werkte als interim-trainer, maar kreeg drie weken geleden te horen dat er geen plek voor hem was in de technische staf.

Technisch directeur Sven Mislintat lichtte dat besluit toe door te zeggen dat hij 'nog nooit had gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd'. Mislintat besloot uiteindelijk Maurice Steijn aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer van Ajax.