'Spel op de wagen voor Timber: na Arsenal wil ook Bayern München toeslaan'

'Spel op de wagen voor Timber: na Arsenal wil ook Bayern München toeslaan'

20-06-2023 08:18 Laatste update: 12:11
290

Niet alleen Arsenal is geïnteresseerd in Jurriën Timber, ook Bayern München zou de verdediger graag over willen nemen. Dat meldt ESPN. De Nederlander zou in nadrukkelijke belangstelling staan van de Duitsers.

Arsenal zou al een eerste bod van 35 miljoen euro hebben uitgebracht op Timber. Ajax verwacht echter tussen de 55 en 60 miljoen euro, dus liggen de clubs nog ver van elkaar. Timber zou wel al op hoofdlijnen akkoord zijn met een meerjarig contract in Londen. Voor technisch directeur Sven Mislintat is de interesse van Bayern München dan ook niet heel ongunstig, aangezien hij de partijen tegen elkaar zou kunnen laten opbieden.

Bij Bayern München zou Timber een centraal duo kunnen gaan vormen met Matthijs de Ligt. Ook Ryan Gravenberch speelt nog bij Der Rekordmeister, maar de kans is aanwezig dat de middenvelder nog vertrekt. Lucas Hernandez zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Paris Saint-Germain, waardoor de Duitsers dus nog graag een extra centrumverdediger willen halen.

Het lijkt dus steeds aannemelijker dat Timber deze zomer gaat vertrekken uit Amsterdam. Vorig jaar kon hij nog naar Manchester United, maar toen koos hij heel bewust voor een extra jaar bij Ajax. Voor de verdediger zou een overstap ook een kans kunnen zijn om zich terug te knokken in Oranje. In de afgelopen interlandperiode moest hij op de bank plaatsnemen, terwijl hij op het WK nog basisspeler was.