'Op de transferlijst: Manchester United leurt met Van de Beek'

'Op de transferlijst: Manchester United leurt met Van de Beek'

22-06-2023 00:06
68

Manchester United heeft plannen om Donny de Beek te verhuren. Gianluca Di Marzio weet dat onder meer AS Roma een voorstel heeft ontvangen uit Engeland.

Van de Beek heeft weinig toekomst bij Manchester United, ook met Erik ten Hag als manager. Om toch aan minuten te komen ligt een vertrek op huurbasis voor de hand. De nummer drie van de voorbije Premier League-jaargang hoopt Van de Beek te stallen bij een club van naam en zou contact hebben gelegd met AS Roma.

Voor de Romeinen heeft de komst van Van de Beek op dit moment geen prioriteit, meldt Di Marzio. Wel zal de club zich de komende dagen buigen over de mogelijke huurtransfer. Het is geen geheim dat de Serie A-club met financiële problemen kampt. Om die reden werd de talentvolle Benjamin Tahirovic verkocht aan Ajax.

Van de Beek ziet naar verluidt zelf ook in dat hij weinig perspectief heeft bij Manchester United, waardoor het misschien tijd is om voor zichzelf te kiezen. Eerder speelde hij een half jaar op huurbasis bij Everton. Zijn United-contract loopt nog twee jaar door.

De oud-Ajacied is op de weg terug van een zware knieblessure, die hij begin januari opliep na een botsing met Marcos Senesi. "Deze blessure heeft hem totaal teruggeworpen. Vervolgens ontwikkelt het team zich door", liet Ten Hag eerder dit jaar optekenen. Van de Beek sluit in de voorbereiding waarschijnlijk weer aan, mits hij niet al is vertrokken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!