'Pepi tekent bij PSV als laatste zaken afgerond zijn, transfersom ligt op straat'

'Pepi tekent bij PSV als laatste zaken afgerond zijn, transfersom ligt op straat'

23-06-2023 16:38 Laatste update: 16:41
263

Als de laatste hobbels genomen worden, gaat Ricardo Pepi binnen afzienbare tijd gepresenteerd worden bij PSV. Ook Voetbal International en het Eindhovens Dagblad komen met dat nieuws. Naar verluidt betaalt PSV negen miljoen euro voor de spits, terwijl FC Augsburg een 'dubbelcijferig' doorverkooppercentage lijkt te bedingen.

Er is in de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over Pepi, die dus niet naar Feyenoord gaat. Het leek erop dat PSV 10,5 miljoen euro zou betalen, zodat FC Augsburg op de balans geen verlies zou maken op de Amerikaan. De Eindhovenaren gaan echter minder betalen, zo klinkt het: naar verluidt tikt PSV iets meer dan negen miljoen euro af.

Augsburg gaat ook een 'dubbelcijferig' doorverkooppercentage bedingen. Het was al duidelijk dat Pepi zijn zinnen had gezet op een transfer naar PSV, waar hij samen gaat werken met trainer Peter Bosz. De Amerikaans international moet met Luuk de Jong gaan concurreren voor een plekje in de punt van de aanval.

Afgelopen seizoen speelde Pepi op huurbasis bij FC Groningen, waar hij twaalf Eredivisie-goals wist te produceren. Augsburg pikte hem anderhalf jaar geleden nog voor ruim zestien miljoen euro op uit de MLS, maar het huwelijk met Pepi werd nooit gelukkig.