'Opsteker lonkt voor Twente: nieuw contract in plaats van transfer naar top-drie'

'Opsteker lonkt voor Twente: nieuw contract in plaats van transfer naar top-drie'

23-06-2023 17:25
34

Mees Hilgers overweegt toch om langer bij FC Twente te blijven. De 22-jarige verdediger is met de Tukkers in gesprek over een nieuw gesprek, meldt Voetbal International.

"Dat verloopt positief", zegt technisch directeur Jan Streuer tegen het weekblad. "Ik verwacht hier snel nieuws over." Hilgers leek eerder nog af te stevenen op een transfer. Hij voelde zich klaar voor een stap hogerop en speelde zich al in de kijker bij Feyenoord, PSV en Ajax. Zijn huidige verbintenis loopt nog één jaar door.

Hilgers maakte dit seizoen indruk in het hart van de Enschedese defensie, maar een blessure in maart tegen AZ gooide roet in het eten. Hij verloor daarna zijn basisplaats aan Julio Pleguezuelo. Nu Twente al afscheid heeft genomen van de Spanjaard, zou een langer verblijf van Hilgers een flinke opsteker zijn voor FC Twente. Pleguezuelo maakte de overstap naar Plymouth Argyle. 

Twente concurreert daarnaast met AZ om de komst van Thomas van Beelen. Een bod van 1,7 miljoen euro zou echter zijn afgeslagen door PEC Zwolle. Daardoor richten de Tukkers de pijlen nu eerst op het langer vastleggen van Hilgers.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!