Sparta verrast met komst van Barça B-speler: 'Back met goede techniek'

Sparta verrast met komst van Barça B-speler: 'Back met goede techniek'

23-06-2023 17:34
17

Sparta heeft zich verrassend versterkt met Sergi Rosanas. De 22-jarige rechtsback komt over van FC Barcelona B en tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel, met de optie voor nog eens twee jaar.

Rosanas speelde dit seizoen vijf wedstrijden voor Barça B, dat uitkomt op het derde niveau van Spanje. "Sergi is een rechtsback met een goede techniek, die zowel aanvallend als verdedigend sterk is", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. Bij de Rotterdammers moet de vleugelverdediger zich mede ontfermen over de erfenis van Shurandy Sambo, die terugkeerde naar PSV.

"Als achtjarige stroomde hij in bij de jeugdopleiding van Barcelona, die hij volledig doorliep en waar hij veertien jaar speelde", vertelt Nijkamp. "Een doorbraak hier bleef uit, maar wij zien in hem een speler die op termijn op Eredivisie-niveau van waarde kan zijn en concurrent kan zijn voor de rechtsbackpositie. Momenteel is hij nog in Spanje, volgende week zal hij naar Nederland komen en we kijken ernaar uit hem hier te ontvangen."

Rosanas is de vierde zomerse aanwinst van Sparta. Voor de positie van rechtsback trok de nummer zes van de Eredivisie eerder Saïd Bakari aan, van RKC. Ook Pelle Clement kwam over uit Waalwijk, Django Warmerdam werd overgenomen van FC Utrecht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!