Lukkien houdt het op veelbewogen dag niet droog tijdens afscheid bij FC Emmen

Lukkien houdt het op veelbewogen dag niet droog tijdens afscheid bij FC Emmen

25-06-2023 19:06 Laatste update: 20:49
25

Dick Lukkien kan terugblikken op een zeer veelbewogen dag. De 51-jarige trainer werd eerst gepresenteerd bij FC Groningen, alvorens hij even later officieel afscheid nam van FC Emmen. Dat ging gepaard met de nodige emoties. 

Lukkien stond in totaal zeven jaar aan het roer bij Emmen. Onder zijn leiding promoveerde de club voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie, maar de trainer maakte ook twee degradaties mee, waaronder één eerder deze maand. Al met al staat hij er geweldig op bij Emmen, dat zondag een speciale tegel voor hem onthulde en een documentaire over zijn tijd bij de club in première liet gaan. 

Tijdens het zien van de beelden hield Lukkien het niet helemaal droog. "Je voelt gelijk de emotie opborrelen. Dan voel je ook meteen weer de pijn die je voelde na afloop van die wedstrijd (Almere City, red.). Maar overall, prachtig om terug te zien. Het is een mooie samenvatting van die zeven prachtige jaren in Emmen. Het is prachtig om te zien dat zij voelen dat ik de club heb kunnen helpen", aldus Lukkien voor de camera van ESPN. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!