Kashia kijkt uit naar Jong Georgië - Jong Oranje: 'Onderschat ons nu maar niet'

Kashia kijkt uit naar Jong Georgië - Jong Oranje: 'Onderschat ons nu maar niet'

26-06-2023 09:59 Laatste update: 10:11
28

Guram Kashia verheugt zich op het EK Onder-21-duel van Jong Georgië met Jong Oranje. De voormalig speler van Vitesse, die nu uitkomt voor Slovan Bratislava, volgt het EK op de voet.

"Onderschat ons nu maar niet. Geloof me", aldus Kashia in gesprek met Voetbal International. De bikkelharde verdediger met meer dan honderd interlands achter zijn naam is enthousiast over de ontwikkeling die de voetbalsport in Georgië heeft doorgemaakt. "Voetbal was hier altijd al de meest populaire sport. Maar nu is dat nog veel extremer. Op straat wordt alleen nog maar gevoetbald, de mensen zijn trots op het nationale elftal. Zelfs mijn tien jaar oude dochtertje, die niks met voetbal had, wil nu voetballen. Voetbal is booming.:

Khvicha Kvaratskhelia, ofwel Kvaradona, is de meest bekende speler van Georgië Onder-21. Daarnaast heb je nog Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili. Volgens Kashia komen er nog véél meer talenten aan. "Ik kan zo vijf, zes namen opnoemen van jongens die binnen nu en een paar in een Europese topcompetitie zullen spelen. Dat weet ik zeker. Georgische talenten gaan Europa veroveren."