Van de Looi ziet nadeel voor cruciaal Jong Oranje-duel: 'Daar ligt een uitdaging'

Van de Looi ziet nadeel voor cruciaal Jong Oranje-duel: 'Daar ligt een uitdaging'

26-06-2023 11:13 Laatste update: 12:29
39

Erwin van de Looi bevestigt dat Jong Oranje geen twijfelgevallen kent voor de cruciale groepswedstrijd tegen Jong Georgië. De bondscoach beseft dat zijn ploeg tegen het gastland in een nieuwe ambiance zal aantreden.

Jong Oranje moet dinsdag winnen van Jong Georgië om de kwartfinales van het EK O21 te bereiken. "Er zijn geen twijfelgevallen, maar als je twee wedstrijden in een paar dagen speelt zijn er altijd spelers met lichte klachten die iets voelen", aldus Van de Looi op de voorbeschouwende persconferentie van maandag. "We zullen zien of we voor deze wedstrijd wijzigingen zullen doorvoeren. Dat hangt af van de fitheid van de spelers en het tactische plan."

Tegen Jong België en Jong Portugal speelde Jong Oranje in een vrijwel leeg stadion. Dinsdagavond worden er tussen de veertig- en vijftigduizend toeschouwers verwacht. "Maar het maakt coachen wel iets lastiger", weet Van de Looi. "Morgen zal het moeilijker zijn, daar ligt een uitdaging voor de spelers om in het veld zelf veel te communiceren. Ik geniet er zeker van. Dit is waarom we voetballen, om dit soort wedstrijden te spelen. Tegen topteams en in een uitdagende sfeer. Dit is waar het EK om draait."

Quilindschy Hartman, die ook is aangeschoven, sluit zich daarbij aan. "We moeten genieten van de sfeer en niet bang zijn om te voetballen. We moeten op dezelfde manier spelen als tegen België en Portugal. Als we dat doen, hebben we een goede kans om te winnen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!