Ajax lijkt naast hereniging te grijpen: 'Half Europa loopt achter hem aan'

Ajax lijkt naast hereniging te grijpen: 'Half Europa loopt achter hem aan'

26-06-2023 21:51
47

Ajax-watcher Mike Verweij verwacht niet dat Julian Rijkhoff terug gaat keren in Amsterdam. Enkele maanden geleden werd de spits gelinkt aan een terugkeer bij Ajax, maar volgens Verweij zijn er 'veel grotere clubs' in de markt voor de achttienjarige spits.

Ajax zag Rijkhoff, die toen al te boek stond als een groot talent, in de zomer van 2021 vertrekken naar Borussia Dortmund. In Duitsland heeft de jeugdinternational zich tot dusver stormachtig ontwikkeld. In april kwam BILD met het verhaal dat Ajax inzette op een hereniging. "Hij zou wel iets voor Ajax zijn, want hij komt bij de club vandaan. Daarnaast is het ongeveer een nationale sport geworden om spelers weg te laten gaan en weer terug te kopen", zegt Verweij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

De journalist weet dat Rijkhoff er goed op staat bij de Europese top. "Zijn potentie is gigantisch, half Europa loopt achter hem aan. Ik heb hem te weinig gezien om hem te kunnen beoordelen, maar als je het afleest aan de belangstelling die er voor hem is... Voor Rijkhoff staan er echt de grote clubs in de rij."

"Ik denk dat het een hele goede zet van Ajax zou zijn om hem terug te halen, als dat kan", zegt Verweij, die niet denkt dat dit ook gaat lukken. "Ik ben bang dat Ajax naast hem gaat grijpen, omdat er veel grotere clubs voor hem zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!