'Sparta lost vertrek van Steijn naar Ajax op: Rutten hard op weg naar Het Kasteel'

'Sparta lost vertrek van Steijn naar Ajax op: Rutten hard op weg naar Het Kasteel'

27-06-2023 23:37 Laatste update: 23:39
56

Fred Rutten gaat de opvolger van Maurice Steijn worden bij Sparta Rotterdam, zo meldt ESPN. De club zou dicht bij een akkoord zijn met de trainer die vorig jaar werkzaam was bij PSV.

Recent werd duidelijk dat Rutten een belangrijke kandidaat is voor de trainersvacature bij Sparta, nadat Gregg Berhalter, Danny Blind en Ron Jans vriendelijk hebben bedankt voor de eer. Nu weet ESPN dus te melden dat een akkoord in zicht is.

Afgelopen seizoen was Rutten nog als assistent van Ruud van Nistelrooij werkzaam bij PSV. Die samenwerking verliep niet altijd even soepel. Uiteindelijk vertrok Van Nistelrooij, waardoor Rutten in de laatste Eredivisie-speelronde aan het roer stond bij PSV. Onder hem wisten de Eindhovenaren zich te verzekeren van de tweede plek en dus een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

Sparta is juist hard op zoek naar een nieuwe trainer, nu Maurice Steijn aangesteld is bij Ajax. De nummer zes van de Eredivisie heeft haast, omdat de voorbereiding op het nieuwe seizoen over niet al te lange tijd alweer begint.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!