Update: Feyenoord presenteert commercieel directeur: 'Dit is een perfect moment'

Update: Feyenoord presenteert commercieel directeur: 'Dit is een perfect moment'

28-06-2023 11:05
42

Feyenoord heeft een nieuwe commercieel directeur gevonden, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ruud van der Knaap, die werkzaam is als directielid van sportmarketingbureau Triple Double, mag die functie gaan bekleden in De Kuip.

Joris van Dijk nam in februari van dit jaar afscheid van Feyenoord als commercieel directeur, omdat 'de verwachtingen ten aanzien van de toekomst' uiteen begonnen te lopen. Sindsdien is Feyenoord op zoek naar een nieuwe commerciële man en die is nu dus gevonden. Het AD weet al zeker van Van der Knaap aan de slag gaat bij de landskampioen.

Van der Knaap is dus een directielid van Triple Double, waar hij al dertien jaar werkzaam is. Hij heeft in het verleden ook gewerkt als account manager voor de Eredivisie CV. Van der Knaap heeft nog niet eerder gewerkt voor een betaald voetbal organisatie. Het is nog niet duidelijk wanneer hij gepresenteerd zal worden bij Feyenoord.

Update: Feyenoord heeft Ruud van der Knaap officieel gepresenteerd. Van der Knaap, nu nog directielid bij sportmarketingbureau Triple Double, treedt per 1 augustus in dienst. "Met ruim twintig jaar ervaring in marketing en management van sport en met name voetbal in de benen, voelt het geweldig nu de stap naar mijn club Feyenoord te kunnen maken. Na de geweldige resultaten van afgelopen seizoen en met een sterk sportief fundament is dit een perfect moment om ook de commerciële basis van de club verder te verstevigen", reageert hij op de clubsite.

Algemeen directeur Dennis te Kloese is blij met de komst van Van der Knaap. "Zeker na het behaalde kampioenschap en een aanzienlijk aantal maanden zonder commercieel directeur liggen er volop mogelijkheden en ook uitdagingen voor Ruud. Op basis van wat hij in het verleden heeft laten zien en na meerdere lange gesprekken ben ik ervan overtuigd dat we met hem iemand binnenhalen die past binnen de organisatie, snapt hoe het werkt in de voetbalwereld en er goed bekend is en staat."