Hand van Messi direct zichtbaar: Inter Miami stelt goede bekende aan als coach

Hand van Messi direct zichtbaar: Inter Miami stelt goede bekende aan als coach

28-06-2023 23:33
20

Gerardo Martino is aangesteld als de nieuwe trainer van Inter Miami. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De coach met de bijnaam ‘Tata’ werkte in zijn carrière al meerdere malen samen met de nieuwe superster van de club: Lionel Messi.

De wegen van de twee kruisen op professioneel gebied voor het eerst bij FC Barcelona. Martino was daar in het seizoen 2013-2014 trainer van Messi. Daarna zagen de twee elkaar weer toen 'Tata' bondscoach werd van de Argentijnse nationale ploeg. Hun professionele samenwerking staat nog los van het feit dat ze allebei geboren werden in de Argentijnse stad Rosario.

Martino is het laatst bekend van zijn werk als bondscoach bij de Mexicanen. Hij stapte na de uitschakeling op het WK in Qatar op. Martino werkte in de Major League Soccer eerder al voor Atlanta United. Bij de Amerikaanse club werd hij toen opgevolgd door Frank de Boer. Of Messi direct betrokken was bij de keuze voor Martino maakt de club niet bekend in het statement. Eerder kwam ook boezemvriend Sergio Busquets naar Miami.