Ajax zwaait Lucca uit: 'boomlange spits tekent contract in Serie A'

Ajax zwaait Lucca uit: 'boomlange spits tekent contract in Serie A'

30-06-2023 12:22 Laatste update: 13:01
45

Ajax heeft besloten om de optie tot koop in het huurcontract van Lorenzo Lucca niet te lichten. De Amsterdammers nemen zodoende afscheid van de boomlange Italiaanse spits, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Pisa. 

De 22-jarige Lucca kwam uiteindelijk tot veertien Eredivisie-optredens voor Ajax. Daarin maakte hij twee doelpunten, waaronder de 1-2 in de topper tegen PSV van afgelopen november. Het leeuwendeel van zijn wedstrijden speelde hij voor Jong Ajax, waarvoor hij in eveneens veertien duels zes keer scoorde. 

Lucca wist onder zowel Alfred Schreuder als later ook John Heitinga geen basisplaats af te dwingen. De spits fungeerde veelal als breekijzer voor de laatste minuten, wanneer Ajax nog wat moest forceren. De Amsterdammers konden hem naar verluidt voor 10 miljoen euro overnemen, maar daar gaat de club niet op in. 

Lucca, die eerder uitkwam voor Torino en Palermo, is nu hard op weg terug naar de Serie A. Volgens Fabrizio Romano wordt hij binnenkort gepresenteerd bij Udinese, dat al rond zou zijn met Pisa.