Jonker komt met WK-selectie Oranje Leeuwinnen: EK-winnares en topscorer niet mee

Jonker komt met WK-selectie Oranje Leeuwinnen: EK-winnares en topscorer niet mee

30-06-2023 15:32
32

Andries Jonker heeft zijn WK-selectie van de Oranjeleeuwinnen bekendgemaakt. Daarin heeft de bondscoach een aantal verrassende keuzes gemaakt. Zo neemt hij de topscorer van de Eredivisie niet mee en laat hij routinier Shanice van de Sanden thuis. 

Fenna Kalma leek als topschutter van de Eredivisie een zekerheidje te zijn door het ontbreken van Vivianne Miedema. De spits van Arsenal kan niet meedoen vanwege een blessure. Toch laat Jonker Kalma thuis, terwijl ze afgelopen seizoen in vorm was. De selectie kan overigens nog wijzigen. Er is een reservelijst en voor de eerste WK-wedstrijd kan Jonker nog wijzigingen aanbrengen.

Ook Van de Sanden keert dus voorlopig niet terug op een eindtoernooi voor Oranje. Zij staat ook op de reservelijst voor een eventuele deelname. Zij was er nog wel bij toen de Oranje Leeuwinnen in 2017 het EK wonnen van Denemarken.

De volledige WK-selectie:
Keepers: Daphne van Domselaar (FC Twente, volgend seizoen Aston Villa), Lize Kop (Ajax) Jacintha Weimar (Feyenoord).

Verdedigers: Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Stefanie van der Gragt (Internazionale, stopt na het WK), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (AC Milan), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Middenvelders: Jill Baijings (Bayer Leverkusen), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyonnais), Damaris Egurrola (Olympique Lyonnais), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Wieke Kaptein (FC Twente), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax).

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Juventus), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Victoria Pelova (Arsenal), Katja Snoeijs (Everton).