Hoge woord is eruit: Blind vertrekt zoals verwacht na een half jaar bij Bayern

Hoge woord is eruit: Blind vertrekt zoals verwacht na een half jaar bij Bayern

30-06-2023 16:56 Laatste update: 16:57
51

Bayern München heeft definitief afscheid genomen van Daley Blind. Zijn vertrek was al zo goed als zeker, maar de Duitsers hebben het nu zelf bevestigd. Ook Joao Cancelo gaat de club verlaten.

Blind tekende afgelopen winter een contract voor een half jaar in München en daarna zou hij weer met de clubleiding om tafel gaan. Dat is inmiddels gedaan en daaruit is gekomen dat speler en club definitief uit elkaar gaan. Blind kon in zijn half jaar in de Duitse stad niet overtuigen. Hij kwam uiteindelijk in slechts 4 competitieduels binnen de lijnen. Hij stond één keer in de basiself van Der Rekordmeister.

De 33-jarige Blind zou in de belangstelling staan van het Spaanse Girona, maar beide partijen zijn nog niet akkoord over een transfer. Ook Cancelo vertrekt dus uit München. De Portugees werd voor een half jaar gehuurd van Manchester City, maar ook hij kon niet overtuigen. De Duitsers hadden een koopoptie van zeventig miljoen euro in het contract op laten nemen, maar dat bedrag vindt Bayern te hoog. De 29-jarige rechtsback keert daarom terug naar Manchester, waar hij weinig perspectief heeft.