Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV

"Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV"

02-07-2023 07:20
125

Dick Advocaat snapt heel goed dat PSV in zee is gegaan met Peter Bosz. De Kleine Generaal ziet dat de Eindhovenaren duidelijk een 'gerenommeerde Nederlandse trainer met ervaring' wilden.

"Ik denk dat het een goede combinatie is", reageert Advocaat bij Voetbal International. "Met Marcel Brands en Earnest Stewart heeft hij bovendien echte voetbalmensen die achter hem staan. Bij PSV, Ajax en Feyenoord moet je prijzen winnen een goede werksfeer is daarvoor belangrijk. Dat heb ik zelf ook ervaren in de twee periodes dat ik bij PSV heb gewerkt. Met dit trio moet dat goed kunnen gaan. Dat kan ook zeker met de aanvallende speelstijl van Peter Bosz."

Over de speelwijze van Bosz is vaak het nodige te doen. "We moeten de zaken ook niet overdrijven. Want je moet niet vergeten dat je bij PSV altijd al meer kwaliteit en balbezit dan de tegenstander hebt. Dus je bent sowieso dominant, dat gaat automatisch. En verder vind ik dat pressen zo’n modewoord is geworden. Het gaat over aanvallen, pressing en dan pas over prijzen winnen. Maar dat laatste moet op één staan en dat moet eerst nog waar worden gemaakt."

"Arne Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV. Ze zijn nu al jaren geen kampioen geworden, maar dat kan ook snel draaien. Met de juiste trainer en de juiste spelers", aldus Advocaat, die erkent dat de selectie nog wel onder handen genomen moet worden. "Dat daarin nog veel moet gebeuren, lijkt me wel duidelijk."