Advies voor Steijn: Ajax heeft in potentie veel meer dan Feyenoord of PSV

Advies voor Steijn: "Ajax heeft in potentie veel meer dan Feyenoord of PSV"

02-07-2023 07:57
104

Kees Luijckx acht Maurice Steijn in staat om na een teleurstellend seizoen weer het beste uit de spelers van Ajax te halen. Volgens de ESPN-analist moet de 49-jarige Hagenaar dan wel harde keuzes durven maken.

De voormalig middenvelder werkte in het seizoen 2009-2010 samen met Steijn, die toen assistent en later interim-trainer was bij ADO Den Haag. "Hij is sympathiek. Je kunt hem volgens mij vertrouwen als trainer. Hij speelt geen spelletjes", zegt Luijckx tegen Ajax Showtime. "Hij maakte iedereen weer belangrijk en dat is wel een kunst, want wissels zijn over het algemeen niet zo happig om dan mee te gaan."

Luijckx beaamt dat Steijn ook hard en duidelijk kan zijn als het moet. "Hij is ook wel een vechter in dat opzicht. Hoe sympathiek hij ook is, hij laat zich de kaas niet van zijn brood eten. Ajax is wel van een andere grootte, maar dat is precies wat hij ook moet doen en durven bij Ajax. Als hij duidelijkheid kan geven aan spelers, zodat ze weten waar ze aan toe zijn en op welke positie ze zich moeten richten, dan is hij wel in staat om het beste uit heel veel spelers te halen."

"Alleen de crux is: durf je dit bij Ajax te doen? Durft hij keuzes te gaan maken? Durft hij hard te zijn voor jongens die altijd gespeeld hebben?", vervolgt Luijckx. "Dat je echt laat zien aan de groep: Het maakt me niet uit of je 30, 20 of 16 jaar bent. Iedereen vecht weer voor zijn plek. Als hij dat niet doet, dan denk ik dat er een grote kwaliteit van hem - het smeden van een team - wegvalt."

Volgens Luijckx moet Steijn weer zorgen voor een goede dynamiek en sfeer in de Ajax-selectie, want hij vindt dat de Amsterdammers 'qua namen nog steeds de beste selectie' hebben ten opzichte van Feyenoord en PSV. "Dat moet hij weer goed zien te krijgen. Als dat weer goed komt, dan denk ik dat Ajax kampioen wordt. Ajax heeft in potentie veel meer dan Feyenoord of PSV."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!