Update: PSV heeft staf van Bosz compleet: Schaars nieuwe assistent

Update: PSV heeft staf van Bosz compleet: Schaars nieuwe assistent

02-07-2023 15:40 Laatste update: 03-07-2023 09:19
156

Stijn Schaars gaat definitief aan de slag als assistent van Peter Bosz bij PSV. Dat melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. De oud-middenvelder wordt doorgeschoven vanuit de jeugd.

Bij zijn aanstelling werd al duidelijk dat Bosz zijn vaste assistent Rob Maas en fysiek trainer Terry Peters meeneemt naar Eindhoven. Nu wordt Schaars ook toegevoegd aan de technische staf, die daarmee helemaal rond is. Zaterdag werd al duidelijk dat de voormalig Oranje-international in beeld was om de overstap naar het eerste elftal te maken. Nu gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren, zo klinkt het.

Afgelopen seizoen was Schaars trainer van PSV O16, terwijl hij daarvoor al assistent was in de jeugd van de Eindhovenaren en bij Jong Oranje. Met Schaars voegt Bosz 'PSV-DNA' toe aan zijn staf. Naar verluidt is algemeen directeur Marcel Brands bijzonder gecharmeerd van Schaars. Hij zou zelfs een toekomstig hoofdcoach zien in hem.

Update: De technische staf van Peter Bosz is compleet, zo maakt PSV maandagochtend bekend. Onder meer Stijn Schaars gaat als assistent van de nieuwe trainer aan de slag. De voormalig middenvelder wordt doorgeschoven vanuit de jeugdopleiding, waar hij eindverantwoordelijke was van de O16. Hij moet voor het PSV-DNA in de staf zorgen.

Eerder werd al bekend dat Bosz zelf Rob Maas meeneemt als rechterhand, net als fysiektrainer Terry Peters. Daarnaast blijven Tim Wolf en Abe Knoop respectievelijk aan als assistent en keeperstrainer.