Transfersoap ten einde: Real Madrid presenteert Turks toptalent Güler

Transfersoap ten einde: Real Madrid presenteert Turks toptalent Güler

06-07-2023 15:05 Laatste update: 15:43
58

Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid heeft de komst van Arda Güler bekendgemaakt. Zodoende komt er een einde aan de transfersoap die wekenlang duurde. Het achttienjarige toptalent komt over van Fenerbahçe.

Güler is de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met diverse Europese topclubs, waaronder Sevilla, AC Milan en Arsenal. De aanvallende middenvelder werd ook nog gekoppeld aan een overstap naar Ajax, maar toen FC Barcelona concreet werd, leek hij daarvoor te kiezen. Tot aartsrivaal Real Madrid om de hoek kwam kijken. De Koninklijke overtuigde Güler uiteindelijk. 

Real Madrid betaalt naar verluidt 20 miljoen euro voor Güler, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor zes jaar. Het aantrekken van de spelmaker past in het recente transferbeleid van de Spaanse grootmacht, dat zich de laatste jaren veelal versterkte met grote talenten zoals Vinícius Júnior (22), Rodrygo (22), Eduardo Camavinga (20), Aurélien Tchouameni (23) en Jude Bellingham (20).

Fenerbahçe heeft inmiddels ook de transferdetails geopenbaard. Naast de vaste 20 miljoen euro heeft de Turkse topclub ook een doorverkoopclausule bedongen. Deze bedraagt in totaal 20 procent. Daarnaast kan Fener ook nog 10 miljoen euro verdienen op basis van een zogeheten performance based bonus.