Heerenveen onder vuur vanwege 'Russisch' uitshirt: 'Heel vervelend, niet leuk'

Heerenveen onder vuur vanwege 'Russisch' uitshirt: 'Heel vervelend, niet leuk'

07-07-2023 11:31
153

SC Heerenveen ligt bij de eigen supporters onder vuur vanwege het nieuwe uitshirt, dat donderdag werd gepresenteerd. Velen zien in de wit-blauw-rode mouwtjes de Russische vlag.

Op social media krijgt Heerenveen er stevig van langs. De Russische vlag ligt momenteel zeer gevoelig door de oorlog met Oekraïne. Martin Koopman, commercieel directeur van Heerenveen, zegt in gesprek met Omrop Fryslân de commotie te betreuren.

"Er zijn mensen die een associatie maken met een situatie in de wereld waar iedereen zich tegen af zou willen zetten. Zeker wij als club ook. Dat zij dit zo zien, vinden wij heel vervelend en niet leuk", aldus Koopman, die tegelijkertijd niet van zins lijkt om het gewraakte uitshirt te wijzigen. "Ik zie een mouw met onze kleuren van de club en de enige vlag waar ik aan denk, is de Friese vlag."

Koopman: "Met een uitshirt kan je je een beetje uitleven. Gelukkig krijgen we ook veel positieve reacties en vinden sommigen het zelfs het mooiste shirt ooit. Die balans moeten we dan maar vinden."