'PSV heeft grote uitgaande transfers nodig om renovatie vervolg te kunnen geven'

'PSV heeft grote uitgaande transfers nodig om renovatie vervolg te kunnen geven'

08-07-2023 08:18
260

Noa Lang lijkt de laatste aanvallende versterking van PSV te worden deze zomer. De Eindhovenaren, die Ricardo Pepi inmiddels al presenteerden, richten de pijlen nu op het middenveld en de defensie. Daarvoor zijn wel eerst uitgaande transfers noodzakelijk.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Lang moet de opvolger van Cody Gakpo worden in het Philips Stadion, terwijl Pepi in eerste instantie als back-up van Luuk de Jong lijkt te gaan dienen. Met ook nog Yorbe Vertessen, Anwar El Ghazi, Johan Bakayoko, Fodé Fofana, Jason van Duiven en Isaac Babadi heeft trainer Peter Bosz genoeg smaken voorin.

PSV is zo'n 22 miljoen euro kwijt aan de komst van Lang en Pepi, die gehaald kunnen worden door de verkoop van Noni Madueke. Door het vertrek van Jenson Seelt (2 miljoen) en Érick Gutiérrez (5,5 miljoen) is er ook nog voldoende geld om Thomas Beelen te financieren. De verdediger van PEC Zwolle moet 2,5 à 3 miljoen kosten. Volgens het ED verwacht PSV dit weekend de deal rond te maken, al zorgt Feyenoord nog voor concurrentie.

Na Pepi, Lang en Beelen moet PSV de hand op de knip houden en eerst weer spelers verkopen, voordat het zich verder kan roeren. Zo denkt PSV nog altijd 37 miljoen te kunnen toucheren voor Ibrahim Sangaré. Achterin mag Timo Baumgartl vertrekken, maar meer mutaties zijn zeker mogelijk en ook gewenst. De nummer twee van de Eredivisie wil namelijk minimaal één topverdediger aantrekken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!