Misschien ben ik niet altijd de makkelijkste, maar het is wel wie Noa Lang is

"Misschien ben ik niet altijd de makkelijkste, maar het is wel wie Noa Lang is"

09-07-2023 08:34
240

Een gretige Noa Lang staat te trappelen om zich te laten zien bij PSV. De 24-jarige buitenspeler beseft dat zijn terugkeer naar de Eredivisie misschien als een verrassing komt.

"Het waren twee hele lange weken voor mij, in de fase dat er werd onderhandeld. Ik ben blij dat het rond is en dat ik eindelijk hier ben. Ik denk dat het voor meerdere mensen een verrassing was. Er werd misschien niet van mij verwacht dat ik openstond voor een terugkeer naar Nederland", vertelt Lang in een interview met PSV TV.

"Eigenlijk werd twee of drie maanden geleden aan mij gevraagd of ik openstond voor een terugkeer naar Nederland. Toen heb ik ja gezegd", gaat de Oranje-international verder. "Ik ben pas vader geworden, het EK komt eraan. Ik ben gewoon heel hongerig om in Nederland kampioen te worden en daar een groot aandeel in te hebben."

Over zijn doelen is Lang duidelijk. "Ik hoop dat ik me op en buiten het veld kan ontwikkelen. En dat ik de jeugd kan inspireren, nog meer. En dat mensen naar mij kunnen opkijken, binnen en buiten het veld. Ik hoop de club veel prijzen te kunnen bezorgen en ver te komen in de Champions League. Dat is heel belangrijk voor me. Ik heb elk seizoen nog in de Champions League gespeeld, en daar gaan we alles aan doen."

Lang kent echter ook de sceptici die zeggen dat hij niet bij PSV past. "Geloof mij maar dat ik hier ga passen", grijnst hij. "Het is bekend wat de club in huis haalt. Ik ben altijd mezelf en als je mij kent weet ik zeker dat je met mij door een deur kunt. Ik speel met trots en zal altijd alles geven. Oké, misschien ben ik niet altijd de makkelijkste, maar het is wel wie Noa Lang is. Noa Lang is hier en hij is hier om te presteren."

Lang erkent dat Peter Bosz een belangrijke rol speelde in zijn keuze. "Ja, eerlijk is eerlijk. Peter Bosz, Marcel Brands en Earnest Stewart verdienen grote complimenten, want zij hebben echt hun best gedaan om dit voor elkaar te krijgen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!