Bazoer wil weg en dient transferverzoek in bij AZ: één club is concreet

Bazoer wil weg en dient transferverzoek in bij AZ: één club is concreet

09-07-2023 10:30
170

Riechedly Bazoer stevent af op een vertrek bij AZ. De 26-jarige middenvelder heeft een transferverzoek ingediend bij de Alkmaarse clubleiding, bevestigt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Bazoer stelt al een concrete aanbieding uit het buitenland op zak te hebben. "AZ moet eruit komen met die club, dan kan ik pas weg. Alle partijen moeten tevreden zijn." Zelf wil hij graag de stap maken. "In de Eredivisie heb ik al flink wat clubs gehad, ik denk dat een stap naar een andere competitie goed zou zijn."

Bazoer speelde in Nederland voor Ajax, FC Utrecht en Vitesse. Buiten de landsgrenzen kwam hij uit voor VfL Wolfsburg. De zesvoudig international ging met hoge verachtingen aan de slag bij AZ, maar hij kwam nauwelijks in actie. Zijn eerste seizoen werd niet wat hij ervan hoopte. "Nee, zeker niet. Dat had mede te maken met een blessure op een ongelukkig moment, namelijk toen ik de kans kreeg op meer speelminuten vanwege blessures bij anderen."

Ook de concurrentie van Tijjani Reijnders en Jordy Clasie maakte het er niet makkelijker op. "Het was voor mij moeilijk om ertussen te komen", beaamt Bazoer. "Ik kwam laat binnen, de groep was al zes weken in voorbereiding. Dan heeft de trainer natuurlijk zijn pionnetjes al klaar staan, dat maakte het wel extra lastig. Het is gewoon niet geworden wat ik ervan verwachtte. En hetzelfde geldt natuurlijk voor AZ. Dit is teleurstellend voor mij, maar ook voor de club."

Bazoer speelde zaterdag één helft mee in de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in Dirkshorn (3-3). Hij viel na rust in als centrale verdediger.