'Bayern blijft inzetten op komst van Kane en onderhandelt met Spurs-voorzitter'

'Bayern blijft inzetten op komst van Kane en onderhandelt met Spurs-voorzitter'

13-07-2023 22:20 Laatste update: 14-07-2023 07:36
26

Bayern München blijft inzetten op de komst van Harry Kane. Een delegatie van de Duitse topclub reisde donderdag af naar Londen voor onderhandelingen met Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham Hotspur.

Al geruime tijd wordt Kane in verband gebracht met een transfer naar Bayern. De Engelse topspits ziet een overgang naar Zuid-Duitsland wel zitten, maar Tottenham werkt nog niet echt mee. Zo werd een bod van ongeveer zeventig miljoen euro afgewezen. In Londen is het wederom niet tot een akkoord gekomen, toch heeft Bayern volgens BILD vertrouwen in een goede afloop. Het contract van Kane loopt in 2024 af en Tottenham hoopt honderd miljoen euro te ontvangen van de Duitsers. Der Rekordmeister hoopt dat bedrag echter naar beneden te krijgen.

Kane moet bij Bayern superspits Robert Lewandowski opvolgen, die vorig jaar de transfer naar FC Barcelona maakte. Eerder werd Sadio Mané overgenomen van Liverpool, maar hij kon het niet waar maken bij de Bundesliga-club en mag dan ook vertrekken. 

Sinds 2004 komt Kane uit voor Tottenham. Hij werd in het begin van zijn carrière uitgeleend aan Leyton Orient, Millwall, Norwich City en Leicester City, waarna hij uitgroeide tot één van de beste spelers van het team. De spits was goed voor maar liefst 280 doelpunten in 435 duels. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!