'Feyenoord en Ajax vissen achter net: Kopenhagen komt snel met contractnieuws'

'Feyenoord en Ajax vissen achter net: Kopenhagen komt snel met contractnieuws'

19-07-2023 21:40
40

Feyenoord en Ajax hadden allebei een oogje op FC Kopenhagen-rechtsback Elias Jelert, maar de nummer één en drie van de Eredivisie lijken achter het net te gaan vissen. Jelert staat namelijk op het punt om zijn contract te verlengen bij Kopenhagen.

Het in Denemarken toonaangevende Ekstra Bladet maakt melding van het Jelert-nieuws. De twintigjarige back heeft zich afgelopen seizoen in de basis gespeeld bij Kopenhagen en dat is dus niet onopgemerkt gebleven bij Feyenoord en Ajax. Samen met Burnley, Eintracht Frankfurt en Stade Rennais hadden de Nederlandse topclubs een oogje op Jelert. Van onderhandelingen was nog geen sprake, maar een transfer lijkt er nu sowieso niet te komen.

Wedden

Meer odds

Jelert gaat binnenkort zijn contract, dat nu nog loopt tot medio 2026, namelijk met één jaar verlengen bij Kopenhagen. De Deense kampioen wil de verdediger graag nog niet verkopen. Jelert wil zelf ook blijven: hij hoopt met Denemarken actief te kunnen zijn op het EK 2024, wat een mooie springplank voor een transfer kan zijn. Toch durft Ekstra Bladet niet definitief uit te sluiten dat de talentvolle back deze zomer al weggaat bij Kopenhagen.

Feyenoord en Ajax kijken op de transfermarkt allebei rond naar een nieuwe rechtsback. Bij de Rotterdammers worden Lutsharel Geertruida en Marcus Pedersen gelinkt aan een exit, terwijl Ajax er aanvankelijk op hoopte om Jorge Sánchez te slijten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!