Timber slaagt met vlag en wimpel voor debuut: 'Hij is zó comfortabel aan de bal'

Timber slaagt met vlag en wimpel voor debuut: 'Hij is zó comfortabel aan de bal'

20-07-2023 08:36 Laatste update: 09:02
49

Jurriën Timber is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn debuut bij Arsenal, meent manager Mikel Arteta. De Nederlander viel in positieve zin op in het oefenduel met de MLS All Stars. 

Arsenal liet weinig heel van de MLS All Stars en won het duel met 0-5. Na afloop stak Arteta de loftrompet over Timber, die onlangs de overstap van Ajax maakte. "Hij geeft je de optie om om te draaien en verschillende ruimtes te bezetten", steekt de Spanjaard van wal. "Je hebt vanavond gezien dat hij heel veelzijdig is."

Timber debuteerde voor The Gunners, evenals recordaankoop Declan Rice. Beide spelers stonden ruim dertig minuten op het veld. "Hij is zo comfortabel aan de bal", vervolgt Arteta over de verdediger. "Hij heeft de juiste aggressie in de duels, dat zag je al bij de eerste actie. Hij veroverde direct de bal en was er klaar voor. Zo heb ik hem de afgelopen dagen ook gezien", besluit Arteta.

De Londense club neemt het zaterdag op tegen Manchester United en staat op 27 juli tegenover FC Barcelona. Op 2 augustus organiseert Arsenal de Emirates Cup en is AS Monaco de tegenstander. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!