Geen Premier League, Bundesliga of La Liga, maar FC Utrecht: 'Ten Hag wist alles'

Geen Premier League, Bundesliga of La Liga, maar FC Utrecht: 'Ten Hag wist alles'

21-07-2023 16:46
27

Erik ten Hag heeft Zidane Iqbal haarfijn uitgelegd waarom hij voor FC Utrecht moest kiezen. Het Irakese talent volgde het advies van de Nederlandse manager, terwijl hij ook een Premier League-, Bundesliga- of La Liga-transfer kon maken.

Eerder vertelde Iqbal al kort dat Ten Hag informatie met hem heeft gedeeld over FC Utrecht. Bij Manchester United werkte de Nederlander met het talent, terwijl hij in het verleden ook trainer van Utrecht was. "Weet je, ik had afgelopen januari ook al naar Utrecht gekund. Maar destijds duurde het te lang met al het papierwerk. Daarvoor sprak ik al met de manager over FC Utrecht. Hij wist natuurlijk alles. Ten Hag sprak van een mooie stad, een prima club waar ze hard werken en ambitieus zijn. In de zomer kwamen ze terug, al heeft Jordy in de tussentijd er alles aan gedaan me te overtuigen hier definitief naartoe te komen", zegt Iqbal tegen Voetbal International.

Vervolgens vertelt de middenvelder waarom hij Utrecht verkoos boven andere clubs, uit grotere competities. "Dit is een investering in mezelf. En het voelt goed. Mijn familie is gelukkig, mijn zaakwaarnemer en misschien wel het belangrijkste: ikzelf. Net als mijn vrienden. Dat is waar het om draait in het leven. Als de mensen die dicht bij mij staan in het leven gelukkig zijn, dan ben ik dat ook. Ik was op een leeftijd gekomen dat ik minuten moest maken in men’s football. Ik moet me bewijzen als een prof én als een mens. Dat kan in Nederland."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!