Steijn verwacht meer Ajax-transfers: 'Sven is druk bezig met nieuwe spelers'

Steijn verwacht meer Ajax-transfers: 'Sven is druk bezig met nieuwe spelers'

22-07-2023 14:12 Laatste update: 14:15
52

Maurice Steijn hoopt binnen afzienbare tijd meer spelers te kunnen verwelkomen bij Ajax. Na het vastleggen van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic is technisch directeur Sven Mislintat er niet meer in geslaagd om transfers af te ronden.

Steijn is na een 'ietwat rommelige' start van de voorbereiding klaar om meer nieuwe spelers te ontvangen in Amsterdam. "We weten dat we op een aantal posities kwetsbaar zijn", bevestigt de trainer van Ajax bij Ziggo Sport.

"Er moeten gewoon spelers bij, daar is iedereen zich van bewust. We werken uitstekend met de spelers die we op dit moment hebben. Het is alleen geen geheim dat we op een aantal posities nog mensen nodig hebben."

Op de achtergrond is Ajax druk bezig met inkomende transfers, zegt Steijn. Dat proces is gecompliceerd. "Het gaat niet zo makkelijk als in het verleden", erkent hij. "We spelen bijvoorbeeld geen Champions League, dat zijn heel verklaarbare oorzaken."

Steijn wanhoopt echter niet. "Sven (Mislintat, red.) is op de achtergrond druk bezig om spelers te benaderen, om spelers te bewegen richting Ajax te gaan. Dat ziet er bij een aantal goed uit, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet."