AZ presenteert vierde aanwinst: 'Het voelt als een privilege om hier te zijn'

AZ presenteert vierde aanwinst: 'Het voelt als een privilege om hier te zijn'

23-07-2023 20:54 Laatste update: 21:12
2

AZ Alkmaar heeft de vierde aanwinst officieel gepresenteerd. Tiago Dantos komt de Alkmaarders versterken. De 22-jarige veelzijdige middenvelder komt op huurbasis over van SL Benfica.

De club uit Alkmaar heeft bovendien een optie tot koop bedwongen, zo wordt gemeld op de clubsite. De Portugees speelde slechts één wedstrijd in het eerste elftal van Benfica. Hij werd vervolgens verhuurd aan Bayern München en kwam daarna op het hoogste niveau in Portugal uit voor CD Tondela. Hierna maakte hij de overstap naar PAOK Saloniki, de club met wie hij vorig seizoen nog tegen AZ speelde. Het duel eindigde in een gelijke stand (2-2).

"Het voelt als een privilege om hier te zijn", aldus Dantas op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik kijk er enorm naar uit om hier te starten. AZ is een heel goede club voor de ontwikkeling van jonge spelers."

"Ik herinner mij die wedstrijd nog van toen ik bij PAOK speelde", vervolgt Dantas. "AZ was sterk en de positieve spelopvatting viel mij erg op. Dat heeft geholpen bij mijn keuze om naar AZ te gaan. AZ wil graag de bal hebben, domineren en het initiatief in handen hebben."

Huiberts
Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de komst van Dantas. "Tiago is opgeleid bij Benfica, dat wereldwijd bekend staat als één van de beste jeugdopleidingen. Hij heeft zowel als jeugdinternational als in zijn verhuurperiodes, met name afgelopen jaar in Griekenland, laten zien dat hij indruk kan maken. Hij is vaardig aan de bal, heeft een groot loopvermogen, is inzichtelijk sterk en heeft al de nodige ervaring opgedaan. Dat alles maakt dat we hoge verwachtingen hebben van zijn komst."

"Na de transfer van Tijjani Reijnders en de verhuurperiodes van Peer Koopmeiners en Zico Buurmeester, wilden we ons middenveld extra body geven", zei Huiberts. "Met de terugkeer van Kenzo Goudmijn en de komst van Tiago hebben we weer volop opties om een sterk en goed bezet middenveld neer te zetten."