Stengs wil ervaring uit buitenland bij Feyenoord gebruiken: 'Geen moeilijke keuze'

Stengs wil ervaring uit buitenland bij Feyenoord gebruiken: 'Geen moeilijke keuze'

26-07-2023 16:59
74

Calvin Stengs heeft eigenlijk altijd wel contact gehouden met Arne Slot. Dat vertelt hij in zijn eerste interview als Feyenoord-speler. De aanvaller gaat ook in op de reden dat hij voor de Rotterdammers heeft gekozen en hoe de transfer tot stand is gekomen.

"Ik heb altijd wel contact met Arne gehouden door de jaren heen", onthult een zichtbaar blije Stengs. "We hebben al samengewerkt. Deze week ging het wel zo snel en kwam hij ineens met het bericht dat hij me naar Feyenoord wilde halen. En hier zijn we dan."

Stengs hoefde niet lang na te denken over een eventuele transfer naar Feyenoord. Voor de Nederlander waren er veel factoren, waardoor hij de overstap dolgraag wilde maken. "Afgelopen seizoen is de club kampioen geworden, ze spelen direct Champions League en het is gewoon een mooie en grote club. Ik ben natuurlijk ook net vader geworden, dus dan ben je dichter bij huis. Het was voor mij geen moeilijke keuze."

De 24-jarige Stengs denkt ook dat hij nog veel kan toevoegen aan het spel van Feyenoord. "Creativiteit en veel assists geven bijvoorbeeld. Een stukje arbeid leveren heb ik afgelopen seizoen bij Royal Antwerp een mooie stap ingezet. Ik denk dat ik dat er hier wel echt kan inbrengen. Bij Nice had ik ook wat problemen met soms niet spelen. Dat heeft mij ook als mens wel gevormd."