'Ajax krabt moreel achter de oren en kijkt kritisch naar interesse in Spertsyan'

'Ajax krabt moreel achter de oren en kijkt kritisch naar interesse in Spertsyan'

26-07-2023 18:16
425

Ajax gaat intern nogmaals 'zeer kritisch' kijken naar de interesse in Eduard Spertsyan. Dat meldt Het Parool. Binnen de clubleiding van de Amsterdammers heerst twijfel of Ajax wel zaken moet doen met een club uit Rusland.

Technisch directeur Sven Mislintat zou heel enthousiast zijn over de deal, maar niet iedereen lijkt het daarmee eens. Volgens de Amsterdamse krant zorgt een mogelijke deal met Krasnodar voor 'beroering intern en extern.' Ajax zou dit niet naar buiten brengen, maar er wordt 'zeer kritisch' gekeken of het zaken doen met Rusland wel moreel verantwoord is. Er zouden 'gemengde gevoelens' leven over de mogelijke deal rond Spertsyan.

Eerder op de woensdag opende ook Evgeniy Levchenko het vuur op Ajax vanwege de deal. "Als Oekraïner ben ik bevooroordeeld, maar als Ajax Spertsyan van Krasnodar koopt, sponsort men indirect de oorlog", vertelde de oud-voetballer in De Telegraaf. Ajax zou volgens Fabrizio Romano een bod van 8,5 miljoen euro hebben uitgebracht op Spertsyan. Krasnodar heeft de aanbieding op dit moment in beraad.