Slot deelt complimenten uit na oefenduel Feyenoord: 'Op het scherpst van de snede'

Slot deelt complimenten uit na oefenduel Feyenoord: 'Op het scherpst van de snede'

28-07-2023 07:24
30

Arne Slot was absoluut niet ontevreden na afloop van het oefenduel tegen Villarreal in De Kuip (1-1). Waar de coach van de Rotterdammers eerder nog baalde van de intensiteit tijdens de wedstrijden in de voorbereiding, zag hij donderdagavond een andere mentaliteit bij zijn ploeg. Ook aanwinst Calvin Stengs viel bij Slot positief op.

"Het was geen vriendschappelijke wedstrijd", vertelt Slot na afloop van het duel in De Kuip bij ESPN. "Het was wel echt een oefenwedstrijd op het scherpst van de snede. Er zijn genoeg positieve aanknopingspunten en ik heb dingen gezien waar ik enthousiast van word, maar ook die we moeten verbeteren. Zoals de momenten waarop wij in het strafschopgebied komen omzetten in kansen en doelpunten."

Eerder klaagde Slot nog over de intensiteit van zijn ploeg in het duel met TSG Hoffenheim, maar dat was dus tegen Villarreal heel anders. "Dat moet ook, want je moet klaar zijn voor de Super Cup. Dan heb je geen vriendschappelijke wedstrijden nodig, maar een oefenwedstrijd. En dat was het vandaag zeker. Je speelt tegen een sterke tegenstander en Villarreal had ook een sterke tegenstander."

De pas aangekomen Stengs maakte ook al indruk op Slot. De coach van Feyenoord wist dat de aanvaller maar een half uur kon spelen, ook met het oog op de aankomende Johan Cruijff Schaal. "Elke bal van Calvin is op de juiste snelheid, zonder stuit en met het juiste gevoel. Dus dat is denk ik prettig, zeker omdat je vandaag ziet dat als je op dit niveau even onnauwkeurig bent, je ook zo drie minuten achter de bal aanloopt."