Barça deelt eerste tik uit in Clásico, Real raakt liefst vijf keer het aluminium

Barça deelt eerste tik uit in Clásico, Real raakt liefst vijf keer het aluminium

30-07-2023 07:23
28

FC Barcelona heeft in de eerste Clásico van dit seizoen een tikje uitgedeeld aan Real Madrid. In Texas waren de Catalanen met liefst 3-0 te sterk, mede doordat de Madrilenen liefst vijf keer de paal of lat raakten.

Trainers Xavi en Carlo Ancelotti stuurden allebei hun belangrijkste spelers het veld in. Onder anderen Robert Lewandowski, Pedri, Ilkay Gündogan en Frenkie de Jong waren van de partij bij Barça, terwijl Real aantrad met spelers als Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Vinícius Júnior en Rodrygo.

Het was al snel raak voor Blaugrana. Na een ingestudeerde vrije trap kreeg Ousmane Dembélé de bal terug van Pedri, waarna de Fransman knap raak schoot. Thibaut Courtois liet zich verrassen. De Koninklijke kreeg al snel de kans om gelijk te maken, nadat Ronald Araújo hands had gemaakt. de strafschop van Vinícius spatte echter uiteen op de lat. 

Het aluminium zat Real Madrid sowieso dwars in het AT&T Stadium. Kort voor rust was Vinícius weer dicht bij de 1-1, maar raakte hij de onderkant van de lat. In de rebound kopte Bellingham ook nog eens tegen de paal. Na een uur overkwam Aurélien Tchouaméni hetzelfde lot. Zijn afstandsschot ging hard tegen de lat.

Real Madrid deed zodoende zeker niet onder voor de aartsrivaal, maar Barça was wel het meest gelukkige. Met een fraaie uithaal tekende de talentvolle invaller Fermín López voor de 2-0, voordat Vinícius andermaal de lat raakte. In blessuretijd maakte Ferran Torres er nog 3-0 van, na een schitterende steekbal van Fermín.