Slot bepaalt opvolger van Kökcü: Feyenoord heeft een nieuwe aanvoerder

Slot bepaalt opvolger van Kökcü: Feyenoord heeft een nieuwe aanvoerder

30-07-2023 14:33 Laatste update: 31-07-2023 11:31
56

Gernot Trauner is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Dat heeft trainer Arne Slot bepaald. De 31-jarige Oostenrijker neemt de band over van Orkun Kökcü, die deze zomer naar Benfica ging.

De Rotterdammers maken het nieuws zelf bekend, in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Benfica in De Kuip. Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow zijn door trainer Arne Slot aangewezen als reserveaanvoerders. Doordat de geblesseerde Trauner zondag ontbreekt tegen de Portugese topclub, neemt Geertruida de honneurs waar.

Trauner begint aan zijn derde seizoen bij bij Feyenoord, dat hem overnam van LASK Linz. Het afgelopen seizoen was hij al de tweede captain achter Kökcü. Slot tornt dus niet aan die hiërarchie.

Onlangs gaf Bijlow, die net als Geertruida een kind van de club is, desgevraagd aan dat hij ook openstond voor het aanvoerderschap. Een jaar geleden bedankte de doelman nog, omdat hij toen minder goed in zijn vel zat. 

Feyenoord en het Benfica van Kökcü trappen zondagmiddag om 16.00 uur af in De Kuip. Het is voor de ploeg van Slot de laatste test richting het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV.