'Als ik eerlijk ben, denk ik dat Benfica een veel grotere club is dan Feyenoord'

'Als ik eerlijk ben, denk ik dat Benfica een veel grotere club is dan Feyenoord'

30-07-2023 18:32
147

Orkun Kökcü denkt dat Benfica een grotere club dan Feyenoord is. Dat vertelt de middenvelder na afloop van de wedstrijd tegen de Rotterdammers in De Kuip (2-1) voor de camera van ESPN

Deze zomer verliet Kökcü Feyenoord voor een nieuw avontuur in Lissabon bij Benfica. "Als ik eerlijk ben, denk ik dat Benfica een veel grotere club is qua alles wat erbij komt kijken, ook qua aanhang", aldus de spelmaker. "Natuurlijk hebben we echt goede supporters hier in Nederland en bij Feyenoord, daar staan we om bekend, maar bij Benfica is alles eigenlijk next-level."

Bovendien bereikte Benfica de laatste twee jaar de kwartfinale van de Champions League. "Van de Portugese competitie wordt gezegd dat die wat minder is, maar ik denk dat Benfica in Europees opzicht wel een heel grote club is."

Kökcü noemt het 'raar' om weer tegen zijn oude club te voetballen. "Ik ken eigenlijk de patronen uit mijn hoofd", zei hij. "Vooral in verdedigend opzicht had ik vaak het gevoel: ik weet wat ze nu gaan doen, maar dan is het heel moeilijk om er tussen te spelen. Wij speelden op het middenveld in ondertal en dan weet je dat ze je uitlokken om een driehoek te maken. Dat weet ik helemaal uit mijn hoofd, maar dan is het moeilijk om dat door te geven aan de mensen voor je."