Jonker met Oranje Leeuwinnen op de aanval: 'Zweden ontlopen zou heel mooi zijn'

Jonker met Oranje Leeuwinnen op de aanval: 'Zweden ontlopen zou heel mooi zijn'

31-07-2023 09:36 Laatste update: 13:33
10

Andries Jonker gaat tijdens het laatste groepsduel van de Oranje Leeuwinnen met Vietnam vol op de aanval. Zowel de bondscoach als de speelsters willen koste wat kost eindigen als groepswinnaar. 

Om dat te bereiken zijn er in Dunedin, de volgende speelstad van de Leeuwinnen, doelpunten nodig. Doelsaldo is immers beslissend in de groepsfase. De Verenigde Staten, waar Oranje met 1-1 gelijk tegen speelde, staat er op dit moment beter voor (4-1 om 2-1). De missie is duidelijk voor Jonker. "We gaan vol op de aanval. We willen héél graag groepswinnaar worden", tekent het Algemeen Dagblad op. "Als je Zweden kan ontlopen zou dat heel mooi zijn", voegde Lieke Martens daar aan toe.

Zweden liet zondag helemaal niets over van Italië (5-0), waardoor zij hoe dan ook als eerste eindigen in Groep G, de groep waaruit de eerstvolgende opponent van Oranje komt. Als Jonker en co. erin slagen om als eerste te eindigen, wordt Zweden ontlopen en wacht of Italië of Zuid-Afrika. "Wij zijn voor niemand bang, maar je moet ook nadenken: als je een tegenstander als Zweden kan ontlopen, moet je dat doen. Je hebt toch altijd de voorkeur voor een, op papier, mindere tegenstander."

Lineth Beerensteyn, Stephanie van der Gragt en Victoria Pelova trainen inmiddels weer mee. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen met Vietnam wordt afgewerkt op dinsdagochtend. De aftrap is om 09.00 uur (Nederlandse tijd).