'De verleiding is groot als PSG interesse heeft, maar ik focus me op PSV'

'De verleiding is groot als PSG interesse heeft, maar ik focus me op PSV'

01-08-2023 17:19 Laatste update: 22:57
76

Johan Bakayoko baalt er naar eigen zeggen niet van dat hij geen transfer naar Paris Saint-Germain kon maken. Een half jaar geleden stonden de Fransen opeens op de stoep in Eindhoven om te informeren naar de aanvaller. PSG bood een bedrag dat kon oplopen tot vijftien miljoen euro, maar PSV liet hem niet gaan.

"Teleurgesteld ben ik echt niet", aldus Bakayoko in gesprek met Voetbal International. "Voor mij is het allemaal vrij simpel: als je talent en kwaliteit hebt en je laat het zien, dan komen de grote clubs vanzelf. De verleiding kan groot zijn als een club als PSG interesse heeft, maar ik focus me op PSV om hier te groeien. Als ik dat met succes doe, dan blijven dat soort clubs je altijd volgen. En PSV was heel duidelijk: ze wilden me niet laten gaan. Dat beschouw ik als een mooi compliment en ik ben hier ook nog lang niet klaar."

Wedden

Meer odds

Een aantal maanden na de serieuze interesse van PSG verlengde Bakayoko zijn contract bij PSV tot medio 2026. Fans van de club uit Eindhoven hoeven niet te vrezen voor een vertrek van de aanvaller, die dinsdag ook werd gelinkt aan Napoli.

"Ik blijf sowieso bij PSV en richt me op wat komen gaat. Voetballen in de Champions League, dat is het doel voor de komende weken. En natuurlijk de Johan Cruijff Schaal die we willen pakken. Feyenoord is sterk, vorig jaar waren ze heel constant en daardoor ook de terechte kampioen, maar wij hebben iets recht te zetten. En daarna moeten we ook een sterke start in de competitie maken. Gewoon op alle podia knallen. We moeten met PSV dit seizoen alle prijzen pakken."