Duidelijkheid voor AZ: bergtrip wacht in voorronde van de Conference League

Duidelijkheid voor AZ: bergtrip wacht in voorronde van de Conference League

03-08-2023 19:56
67

AZ weet waar het aan toe is in de derde voorronde van de Conference League. De Alkmaarders zullen afreizen naar Andorra om het op te nemen tegen Santa Coloma, dat door een erg late goal FK Sutjeska uit Montenegro heeft uitgeschakeld.

Anderhalve week geleden werd in het Zwitserse Nyon duidelijk dat AZ op Santa Coloma of Sutjeska zou stuiten in de Conference League-voorronde. Die twee ploegen hebben samen gestreden voor een tweeluik tegen AZ. In Montenegro wist Sutjeska nog een 2-0 overwinning te boeken, maar in Andorra zette Santa Coloma een spectaculaire comeback neer. In de verlenging maakte Iván Garrido Ciaurriz de 3-0, waardoor AZ een trip naar Andorra kan boeken.

Op donderdag 10 augustus staat de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen op het programma, in Andorra la Vella. Het stadionnetje van Santa Coloma is vergelijkbaar met een Nederlands amateurcomplex, maar ligt midden in de Pyreneeën. AZ wacht dus een duel op een bijzondere locatie.

De terugwedstrijd staat op 17 augustus in Alkmaar op de rol. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de laatste voorronde van de Conference League. AZ hoort maandag wie daarin eventueel de tegenstander zou zijn.